Antro aukšto mūras

Bedarant nulinę kanalizaciją ir elektros instaliaciją pagaliau atsilaisvino mūrininkai (nuo perdangos išliejimo praėjo net 2 mėnesiai… Jau buvau pradėjas reikšti nuolatinį nepasitenkinimą rangovui..), tęsiamos mūsų sienų statybos. Buvo pradėta su laikančiomis antro aukšto sienomis iš Arko M18, vidinių sienų net ir norint nebuvo galimybių mūryti, nes kažkas atsitiko / sugędo Arko gamykloje, kad M12 blokelių gamybai nebuvo laiko, tad su vidinėmis teks pratęsti kažkada vėliau jau po stogo uždengimo. M12 blokelių likutis buvo tik pirmo aukšto pertvaroms užbaigti.

Sparčiu ritmu kilo sienos iki langų lygio, tuo metu kaip tik buvo nuspręsta daryti papildomą langą šiaurės rytų kambaryje. Net nežinau kodėl jis iškarto nebuvo ten numatytas, ypač kai jis šiaurės rytų pusėje ir šviesos trūkūmas jame bus didžiausias iš visų kambarių. Na nieko, pats laikas dar buvo priimti šį logišką sprendimą.

Ir taip buvo pasiektas langų sąramų aukštis.

Kadangi bus liejamos netik sąramos, bet ir vienas žiedas, sugalvojau, kad reikia užsakinėti betoną su „kriauše” ir prie to pačio pasidaryti klojinį ūkinio pastato rūsio dugnui, duobę jau buvau senai iškasęs, bet niekaip neprisiruošiau pradėti to rūsio, tai šis namo etapas paskatino pajudėti. 🙂 Susukau dugno rėmą 2.3m x 2.3m, susirišau dvigubą armatūros tinklą, ties kraštais kur mūrysis rūsio sienos dėjau papildomai armatūros, rūsio dugnui reikalingas betono kiekis buvo 1 kūbas. Atvyksta paskaičiuotas betonas ir viskas užpilama. Likęs nedidelis kiekis betono buvo sugalvotas sunešti į pirmo aukšto langų paauštinimus, tam greitai buvo susuktos lentos ir suneštas betonas, neužteko tik virtuvės langui.

Kodėl reikėjo pabetonuoti visus langus? Blokelio aukštis yra 20cm, o langas gaunasi per pusę blokelio, t.y. 10cm, tad vietoj to, kad pjaustyti blokelius per pusę, juos klijuoti ir vėliau vistiek užpylinėti betonu jų ertmes dėl sandarumo, buvo pasirinktas mano supratimu paprastesnis variantas tiesiog tuos 10cm užbetuonuoti ištisu betono sluoksniu. 🙂

Sustingus sąramoms važiuojama su blokeliais toliau, prie paskutinio Arko M18 blokų atvežimo mano rangovui pavyko gauti keletą palečių ir M12 blokelių, tai turint laiko buvo pradėtos mūryti ir vidinės pertvaros.

Vidinių pertvarų mūrą tęsė tik po stogo plėvelės uždengimo, kol laukėme stogo dangos. Taip ir liko dėl blokelių stygiaus neužbaigtos sandėliuko ir vieno kambario pertvaros, jos pakeltos iki maždaug 2m aukščio, bus baigtos kažkada pavasarį.

Mano apgalvotais terminais buvo numatyta iki šalčių turėti namą su langais, išoriniu nutinkuotu apšiltinimu ir su kaminu, kad kūrenti žiemą ir būtų galima pamažu darytis kitus darbus, gal šiltinti stogą ar ruošti grindis betonavimui ir t.t. Bet dėl rangovo kaltės, mūrininkų nebuvo 2 mėnesius, tad jau buvo aišku, kad viskas nusikels ir mano planas žlunga.. Kai tik buvo paruoštos langų angos, t.y. vėl jų pabetonavimas, buvo sutarta su langų įmone atlikti išmatavimus ir užsakyti gamybą.

Tik pabaigus blokelius ir išliejus likusius 2 žiedus, iškarto pereita prie stogo, apie tai sekančiame įraše.

6 mintys apie „Antro aukšto mūras“

  1. Nežinau kuriais čia metais mūrinta, bet ši žiema tokia, kad ir be šildymo galima puikiai darbuotis 😀 Žinoma jei yra langai. Aš va baigiu jau pertvaras išsimūrint sausį pradėjęs.

    1. 2019m. galas čia. Tai ir darbuojuosi pamažu, vis kokią smulkmeną pasidarau, taip ir artėjam prie pavasario. 🙂 Aišku langų ilgai nebuvo, bet apie langų situaciją ir kaip keičiasi terminai bus atskiras įrašas. 🙂

  2. Sveiki,
    Kaip buvo sujungtos pertvarinių blokelių sienos su išorinėm sienom, įleidžiant vidinių sienų blokeliis į išorines sienas, ar tiesiog dajungiant?

    1. Kažkiek pamenu buvo palikta ertmių blokelio įkišimui, bet ar visoms nepamenu, kažkodėl turėjau mintyse, kad kažkada reikės kažkiek ankeruoti.

  3. Atgalinis pranešimas: Namo langai – AEA Namas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *