Laiptai. Metaliniai laiptai..

Beieškant kas pagamins mūsų norimus laiptus susidūrėme su tokia situacija, kad laiptų gamintojai atsisako gaminti metalinius laiptus ir primygtinai siūlo betoninius… Su tokiais meistrais iš kart atsisakėme dirbti ir ieškojome toliau. Nesuprantama situacija, ne laiptininkai gyvens name ir jais vaikščios, kodėl reikia vos ne reikalauti daryti jų siūlomą variantą… Ir šioje situacijoje pagelbėjo AFS Baltic vadovas Lukas, kuris nukreipė į žmogų, kuris dirba su metalu. Pakalbėjus ir parodžius savo viziją iš karto buvome suprasti ir sutiko apsiimti mūsų projektą.

Žmogus mylintis savo darbą, priima visas mūsų mintis ir pasiūlo korekcijų atsižvelgiant į savo ilgametę patirtį su metalu. Pagrindinėms sijoms norėjome naudoti UPN profilio metalą, kad išlaikyti norimą profilio aukštį 26cm teko rinktis gan ne kuklų nuo 10mm iki 14mm storio metalą, kurio svoris vienam metrui yra 38kg.. Mūsų laiptams reikalingi 18 su trupučiu metrų šio profilio, o kur dar kiti metalai ir visi turėklai.. Nusimato sunki konstrukcija. 🙂 Kalbant apie turėklus viršutinė dalis, kuria reikės kabintis rankomis pasirinkome 50mm x 20mm vamzdį, o vidines dalis daryti iš kuklesnių 15mm x 15mm vamzdžio. Pabraižytas maketas gavosi toks:

Papuolėme į labai puikų laikotarpį užsakyti metalą, nes jei būtume laukę kelis mėnesius, tai būtų tekę mokėti vos ne 3 kartus brangiau. Taigi metalai atvyko, prasideda matavimai, pjovimai virinimai ir paruošus visas detales viskas išvežama į dažymo kamerą, kur bus nudažyti matine juoda spalva. Grįžus konstrukcijoms iš dažymo sekantį rytą pradedame jų montavimą, o montavimas nelengvas, konstrukcijos sunkios, tenka į pagalbą pasitelkti ir keltuvą, nes patiems išlaikyti tiksliame aukštyje, kol bus pažymėtos skylių gręžimo vietos – nėra šansų. Tvirtinimas daromas ir į sieną ir į grindis ir į perdangą, dar grindų šiltinimo ir grindinio šildymo įrengimo etapuose numačiau laiptų tvirtinimo vietas ir palikau ten storesnį betono kieki ir tarpą nuo vamzdelių.

Pagrindinės konstrukcijos sumontuotos, iš karto nieko nelaukiant suradau ir panaudojau stogo medienos likučius, kad padaryti laikinas pakopas, pagaliau galima į antrą aukštą patekti be kopiečių. Ilgai laukėme šio momento. 🙂

Antro aukšto atitvarai prisimatuojami iki numatomo aukščio, prisitvirtinami ankeriai, ant kurių vėliau po grindų betonavimo užsimaus turėklai.

Po matavimų ir tvirtinimų turėklai iškeliauja į dažymo kamerą, o mes toliau klojame šiltinimą antrame aukšte ir artėjame prie antro aukšto šildymo įrengimo ir grindų betonavimo. Laiptų konstrukcijas mums gamino Metalgana, facebook: Metalo gaminiai.

Tuo tarpu dar ir bandome vonios kambarį hidroizoliuoti:

2 mintys apie „Laiptai. Metaliniai laiptai..“

  1. Su kainom tai tikrai kažkokie kosmosai. Mums betoninių nesiūlė niekas, bet viena įmonė atsisakė skaičiuoti jei tik šiaip sau ir nepirksim iš jų, nes rytoj jau bus brangiau.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *