Elektros energijos galios didinimas

Statyboms buvome pasijungę 10kW galios elektrą, tačiau pasistačius šilumos siurblį ir planuojant dar šiais metais įsikelti, logiška buvo pradėti pamažu žingsnius link galios didinimo.

Prisijungus į ESO sistema galima pateikti paraiška galios didinimui, iš karto pateikus reikia sumokėti paraiškos mokestį ir laukti tolimesnių nurodymų. Gavome pranešimą, kad paraiška patvirtinta ir laukiama rangovo akto, na gerai, laukiame to akto… 

Praėjo porą savaičių ir sugalvojau paklausti kodėl niekas nejuda, o čia sužinojau, kad tas tariamas rangovo aktas turi būti mūsų pačių suorganizuotas, o kur informacija apie tai? Kaip žmogui nesusidūrusiam su galios didinimo ar kitomis elektros procedūromis suprasti kada kam ką atlikti reikia? Eso, gal pasipildysite savo sistemos informaciją, kad žmonėms būtų aišku jog dabar jie kažką turi atlikti? 

Taigi kadangi rangovo aktas turi būti mūsų organizuotas pradėjome ieškoti kas greituoju būdu atliktų varžų matavimus ir perduotų į Eso rangovo aktą, čia mums labai pagelbėjo įmonė UAB Vatomas, tikrai didelis dėkui jiems už super greitą darbą ir dar greitesnį akto pateikimą į Eso. Varžų matavimų kaina Šiaulių apskrityje šiai dienai svyruoja tarp 80-120€, pigiau teko girdėti tik kitoje Lietuvos pusėje.

Po akto pateikimo už dviejų dienų gauname atsaką iš Eso, kad paruoštas nuosavybės ribų aktas, priimtas sprendimas didinti galią iš 10kW į 18kW ir reikia susimokėti sekantį mokestį už šią “malonią paslaugą”.. Susimokam 80 eur ir laukiame rangos darbų. Sekančią dieną atvyksta Eso darbuotojai net dviem automobiliais pakeisti vieno trifazio 32A automatuko, kas pasirodė labai keistai, darbas kurį atlikti gali specialistas vos ne užrištomis akimis atvyksta net du ekipažai, čia taip naudingai mūsų pinigai naudojami. 🙂

Mūsų atvejui konkrečiai gavosi ~200€ už viską. Galima sakyti „pigiai prasisukom”, nes keliems pažįstamiems netaip pasisekė, vieniems viršijo net 1000€ visas malonumas.

Viena mintis apie „Elektros energijos galios didinimas“

  1. Buvo vienas komentaras kuris buvo sistemos pripažintas kaip SPAM ir pašalintas, kad nebūtų be atsakymo, pateiksiu atsakymą. Komentatorius informavo, jog veiksmai ką reikia daryti toliau yra aprašyti pdf dokumente, kurį galime atsisiųsti iš eso savitarnos.
    Mano atsakymas būtų:
    Kalbama apie savitarnos funkcionalumą ir aiškumą, ne apie prisegamų dokumentų, kurių dažniausiai nu niekas nei siunčiasi, nei skaito. Jei jau yra padaryta savitarna ir savitarnoje spaudai mygtukus kad užsakyti kažkokią paslaugą, tai ten ir reiktų šiuos punktus sudėti ką reikia daryti toliau. 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *