Laikina terasa. Laikini balkono turėklai.

Daug laikinumo šiame įraše. 🙂 Kadangi nusprendėme kuo greičiau prisiduoti namą, suskubome pasidaryti tai, ko dar trūksta norint priduoti namą. Sužinojome, kad balkonui būtini turėklai ir jei projekte numatyta terasa, privaloma ją padaryti. Pradedam nuo terasos, prie jos reikės sugaišti gerokai daugiau.

Kadangi dėl terasos nebuvo jokių nurodymų, kad turi atitikti aukščiai, svarbu užstatomas plotas, tai atsivežiau šiek tiek smėlio, išsilyginau ir susiklojau likusias nuo mūro darbų paletes, jos dirbs kaip pagrindas terasai. Kad vaikiškos kojos nekliūtų už palečių tarpų, tam kartui buvo užmesti plokščių likučiai. 🙂

Ant palečių klojamos spygliuočių lentos, kurias turėjau pasiruošęs prieš keletą metų iš miško, kitos paskirties joms neturiu, tad šiam projektui puikiai tiks.


Suklojus lentas laukia nelengvas darbas – šlifavimas, mediena nėra obliuota, tad siurkšti, basomis ant tokios nepavaikščiosi, todėl imu šlifavimo aparatą ir prie darbo, geras pusdienis ir visa terasa sušlifuota.


Nors ir laikina terasa, bet toks vaizdas netenkina, nusipirkome antracito spalvos dažų, kad pakeisti tą vaizdą.

Dažymas neišlengvųjų, per tarpus šviečia paletės, bei lentų šonai, reikia su teptuku papildomai „grūsti” į tarpus, kad paslėpti tuos šviečiančius „kleckus”. Vaizdas, kai viena pusė jau +- sutvarkyta:

Ir taip per kelis kartus buvo pasiektas rezultatas su kuriuo „galima gyventi”. 🙂


Atsivežame nenaudojamus baldus, kad turėtume kur atsisėsti, ir iš vienos paletės pasidarėme stalą prisukant 4 balkius, kad pakelti aukščiau nuo žemės. Dar vienas laikinas reikalas. Įrašo pradžioje minėjau, kad šiame įraše daug laikinumo. 🙂


Balkono turėklams panašus procesas, iš atliekamos medienos padaromas pagrindinis rėmas, o tarpams sumažinti buvo praverta armatūra likusi nuo perdangos darbų. Surinktas „komplektas” nudažomas tais pačiais antracito dažais.


Pasiruošta, šios dvi vietos namo pridavimui baigtos. 🙂

4 mintys apie „Laikina terasa. Laikini balkono turėklai.“

    1. Na nors ir laikina, nesinori daryti tik šiaip sau, vistiek teks kažkurį laiką naudoti, tai norisi šiek tiek „padoriau” pasidaryti. 🙂

  1. Sveiki,
    Toks klausimas kilo beskaitant post’ą. Ar 100% pridavimui nereikalinga išorės apdaila? Nes kiek matau namas tik nuarmuotas.

    Ačiū

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *