Ūkinio pastato statyba

Minėjau pirmame įraše, jog mintyse jau planavau ūkinio statybą, jo pirminį vaizdą iš projekto galite pamatyti įraše apie namo projektą.

Kaime pas senelius, buvo įvairios medienos (senelis megėjas kąnors statyti), tad iš ko statyti ūkinį nebuvo svarstoma, išlaidos buvo numatytos tik visokiems varžtams, vinims, jungimo detalėms ir aišku stogo dangai. Visas darbas bus pačių rankomis. Langus buvau jau nusipirkęs iš skelbimo parvežtus naudotus iš skandinavijos už 90€ (kurie dar iki šiol nesumontuoti).

Norint atliktį darbus pačiam ir dar dirbant su mediena reikia elektros. Rugsėjo pabaigoje pasistačiau sklypo kampe elektros dėžutę ir nusivedžiau kabelį iki Lesto skydinės, po varžų matavimų kabelį prijungė skydinėje ir savo dėžutėje turime elektrą. 🙂

Kad pradėti statybą, reikia pamatų, kad pradėti pamatus reikia nuimti augalinį sluoksnį sklype. Preliminariai atsimatavus atstumus sutariau su kaimynu atlikti šį darbą. 2015-10-10 buvo nustumdyta ir 10-17 pradėti rinkti klojiniai:

2015-10-27 atvyko užsakytas betonas. Kadangi pamatus darėme pirmą kartą (aš ir tėvukas), tai nenumatėme šių laikų užpylimo subtilybių ir nesutvirtinome gerai klojinių, „kriaušės” operatorius kažkodėl paleido betoną maksimaliu pylimo tempu į vieną tašką. Ar normalu tiek kubų betono supilti per 1 minutę? Mano manymu ne.. Dėl tokio pylimo mūsų klojiniai vienoje vietoje neatlaikė… Operatorius išsigando ir sustabdė pylimą, likutį supilti nurodėme į iškastas terasos kolonų duobes.

Po šio incidento, teko pasitvarkyti klojinį ir užsakyti trūkstamą kiekį betono, tik šį kartą dėl nedidelio kiekio be „kriaušės”. Taip buvo užbaigti ūkinio pamatai.

Po pamatų įrengimo prasidėjo prasti orai, tad statyba buvo atidėta kitiems metams. Ties tuo metu savo darbe likau vienas, be kolegos, tad pradėjau dirbti didesniu krūviu, taip statybos neprasidėjo iki liepos galo suplanuotų atostogų. O 2016m. liepos galas buvo karštas, statybos nusimatė kaip kurorte. Taip karšta liepos galą pradėjom rinkti „pagaliukus”. Dirbant pačiam vis užsimiršta padaryti nuotraukų..

Iš OSB plokščių buvo padarytos didesnės angos durys, priekines duris įdėjom iš atlikusių seno buto durų, kurias buvau gavęs „dovanų” ir kol laukėme stogo dangos buvo pradėtos tepti sienos. Uždengus stogą dar šiek tiek pasikrapštėm prie kaikurių stogo detalių ir buvo užbaigtas pirmas ūkinio statybos etapas. Aišku dabar žinau kur yra pridaryta klaidų ir ką reikėtų daryti kitaip, bet juk tai ūkinis pastatas. 🙂

Vėliau, atėjus blogiems orams buvo nuardyti „prabangūs” pastoliai ir užkalta plėvelė ant langų.

Tuo pačiu metu pačioje rugpjūčio pradžioje buvo pradėti namo pamatai, bet apie tai atskirame įraše.

2 mintys apie „Ūkinio pastato statyba“

  1. Laba diena, noreciau suzinoti daugiau informacijos apie ukinius pastatus, koki didziausia ukini nama jus pastatote? Mazdaug kokia kaina butu uz kvadratini metra? Ar galima butu gauti daugiau foto pavyzdziu ir pamatyti jau gatavai pastatyta ukini pastata.

    1. Sveiki, dėje negalėsime Jums padėti, šio blogo tikslas dalintis informacija apie mūsų pačių patirtį, statybinių paslaugų neteikiame. 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *