Namo langai

Name sumontuoti garažo vartai, katilinės durys ir uždaryta pagrindinio įėjimo anga, belieka susidėti langus ir namas taps uždarytas.. Dar vasaros gale, kai domėjausi langų gamybos terminais, gaudavau atsakymą, kad nuo pamatavimo iki pagaminimo trukmė apie 2-3 savaitės, tas terminas lėmė labai neskubėti su jų užsakymu. Kai jau buvo paruoštos langų angos, pabetonuotos apačios (apie tai rašiau įraše kaip mūrijamos sienos) susitariau dėl langų matavimo. Susitinkam ankstų šaltą rytą objekte, nurodau numatomus grindų aukščius, aptariame varčių vietas, pačio rėmo išdėstymus, kad angokraščiuose planuoju klijuoti 2cm XPS, visas kitas smulkmenas ir pradedam matavimus. Po matavimų sekančią dieną gaunu pasiūlymą su visais langų matmenimis ir detalėmis, viskas gerai, tik terminas baisus.. 2 mėnesiai.. Pasikeitė terminai, užsakymų srautas, na ką darysi, teks laukti, vistiek žiema, nei fasado galima daryti, nei su juo susijusių kitų darbų. Pasirašom sutartį ir prasideda laukimas. Pasirinkti langai Veka Softline 82mm, 7 kamerų armuoti 1.5mm armatūra, 3 tarpinių, 3 stiklų paketas 48mm (4sel / 18 / 4 / 18 / 4sel), šilumos perdavimo koef. 0.8W, iš lauko antracito spalvos, iš vidaus balta, kiekis gavosi nepilnai 38kv.m., perimetras 100m. Visoms vitrinoms ir balkono durims papildomai 150mm praplatinimo profiliai. Didžioji 270cm pločio vitrina pasirinkta stumdomos sistemos PSK-200 Z, atidaroma dalis 120cm. Langai buvo pagaminti šiek tiek ankščiau, tačiau teko „atstovėti eilę” montavimui.. 2020-01-20 prasideda langų montavimas:

Montavimas į šiltinimo sluoksnį ant metalinių laikiklių, garo izoliacinės juostos suklijuojamos prieš tvirtinimą. Paskutinėje nuotraukoje vitrininių langų praplatinimo profiliai iš arčiau (gal kas žino ar jų sujungimai sandarūs, ar papildomai sandarinti?):

Per pirmą dieną spėjo sumontuoti didžiąją dalį langų rėmų, liko nesumontuota tik antro aukšto vonios ir balkono.

Antrą diena tęsiasi likusių rėmų montavimas ir prasideda paketų sudėjimas. Su balkono durimis teko pavargti papildomai, jų apačioje yra metalinė dvitėjinė sija, o joje betonas, gręžimas vyksta keliais grąžtais, neapseita be grąžtų išmetimo. 🙂

Nuo langų sumontavimo etapo atsiranda tikrai geras jausmas, kai namas visas uždarytas, norint įeiti, reikia eiti pro duris, o ne pro betkur, prie šito ir pačiam buvo adaptacinis periodas 🙂 Ir pagaliau 2020m. sausio 21 dieną pirmą kartą užrakinau namą. 🙂

Kai nebėra atvirų angų, namas tampa labiau privatus, teko turėti neprašytų svečių, kurie perlipa per sklypą juosiančią vielą ir ateina į vidų, yra buvęs atvejis, kai esantis name žmogus išgirdo atvažiuojantį automobilį, pradėjo begti iš namo, ir vos nepasibaigė liūdnai su spygliuota viela (kam bėgti, jei nieko blogo nesiruoši daryti?), negana to, nuvažiavus tam automobiliui parėjo iš miško atgal ir tiesiu taikiniu lipti kopėčiomis į antrą aukštą. Kitas belipant per tą pačią vielą įkibo vielos spygliukas į batą ir žmogus griuvo, bet smalsumas nugalėjo, atsikėlę, apsivalė ir ėjo pasivaikščioti po namą gan įdėmiai apžiūrint visus kampus, kur tik kokių daiktų padėta (nieko vertingo nepaliekama). Įdomiausia tai, kad nei vienas nepastebi, kad visur kameros. 🙂 Kadangi aš pats neinu į žmonių privačias teritorijas su jais nesutarus, tai gal dėl to man keistai atrodo tokie žmonių poelgiai, tai yra privati kažkieno teritorija ir taip pat statybų objektas, kuriame gali kilti pavojus net sveikatai..

Trumpai apie išlaidas: Langu, visų papildomų medžiagų ir montavimo kaina gavosi šiek tiek virš 6000 €.

Sekančiame įraše šiek tiek apie kaminą ir laikiną šildymo šaltinį.

9 mintys apie „Namo langai“

    1. Pradžia buvo su DIY sprendimu, bet nedidelė kaina paskatino įsigyti keletą kinietiškų nebrandinių kamerų 720p ir 1080p, rezultatas patenkinamas. O pagrinde turiu Hikvision 4mpx kameras, tai jų su paprastomis kinietiškomis aišku net negalima lyginti. Planuojamas praplėtimas, kolkas galvoju ir toliau naudoti Hikvision. Kaina aišku nėra draugiška, bet matant vaizdą viską atperka. 🙂

  1. Nestandartinis balkonas, bus idomu pamatyti galutinį variantą 🙂
    Kas lėmė Veka Softline pasirinkimą? Iš kokios įmonės užsisakėte langus?

    1. Su balkonu šiuo metu labiausiai kirba mintis, kad vietoj tūrėklų mūryti sienelę iš M12 blokelių, plotas šiek tiek sumąžinamas, tačiau privatumas ir išvaizda garantuota. 🙂 Dėl Softline pasirinkimo dabar net sunku atsakyti, išsirinkęs buvau labai senai, gal labiau dominavo kokybės gaunamos už tam tikrą kainą sąntykis. 🙂 Užsakyta buvo įmonėje Bodesa.

  2. Pavėluoti, bet nuoširdūs sveikinimai!
    Patys šiuo metu užsakinėjam langus, tai patiriam tai ką jūs jau praėjot. Taip pat galvojam apie Veka Softline 82. Kokie įspūdžiai po pusmečio?
    Sakykit koks gavosi bendras langu plotas ?

    1. Dėkojame. 🙂 Kolkas labai patenkinti, kiekvieną kartą atidarant jaučiamas malonus begarsis ir niekur nekliūnantis varstymas. Lyginant su dabartinės gyvenamosios vietos langais tai skirtumas kaip diena ir naktis. 🙂 Bendras langų plotas 40kv.m. neskaičiuojant pagrindinių durų, kurios taip pat tokio tipo.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *