Sienų tinkavimas.

Kol neatėjo žiema, norime suspėti išsitinkuoti sienas ir apsišiltinti stogą. Stogo šiltinimo metodas reikalauja tinkuotų sienų, kad užtikrinti sandarumą. Grindų betonavimas atliktas, metas prieiti prie sienų. Su tinkuotojais buvome sutarę atstovėti apie 2mėn. eilę ir pradėti tik prieš pačius naujus metus, tačiau atsitiko taip, jog paskambino vieną penktadienį ir pasakė, jog nori nuo pirmadienio pradėti kraustyti savo reikmenis ir antradienį pradėti dirbti. Kaip visada aš neskubėjau, nes žinojau, jog turiu 2 mėnesius, tai elektros nebaigiau vedžioti. Po šio skambučio teko panaktinėti iki paryčių kelias naktis ir sutampyti kabelius ten, kur jie keliaus pro tinkuojamą paviršių.

Kabelius nusprendžiau kloti kabelių loveliuose, kadangi tai antras aukštas ir jame nenusimato jokių dideles apkrovas turinčių prietaisų, tad kabelių pakeitimo nenumatau, todėl savo paties patogumui pasirinkau lovelius vietoj atskirų techninių vamzdžių kiekvienam kabeliui, o realybėje niekas ir nekeistų to kabelio, nes netik po grindimis turi būti kabelis vamzdyje, bet ir sienose iki pat razetės dėžutės, kas nėra labai logiška. Pirmo aukšto TV / multimedia sieną taip pat teko užbaigti (tempiau gumą, nes vis galvojau ar dėti kanalą kabelių pravėrimo galimybei ar ne, tai tinkavimas paskatino apsispręsti nedėti, nes aukštai kabančių TV nesame megėjai, tad susitvarkyti su kabeliais nebus sunku). 🙂

Kabeliai suvedžioti, žinau, ne pats gražiausias darbas, tačiau savo funkciją atliks, o ir viskas pasislėps po perdangos šiltinimu ir grindimis. 🙂 Dar reikia „pastatyti tiltą”, kad būtų galima patogiai pasiekti antro aukšto holo sieną, medienos kieme pakankamai, greitai sukalamas „tiltas”.

Atvyko užsakytas kalkinio tinko mišinys, metas pradėti darbus. Kadangi sienų siūlės teptos oro-garo barjero mastika, pirmam tinko sluoksniui purškiamas skystesnis sluoksnis dėl geresnio sukibimo su mūru:

Paskutinę minutę skubėjau pasirūpinti trūkstamomis razečių dėžutėmis. 🙂

Po pirmo sluoksnio yra dedamas antras tirštesnis sluoksnis rankiniu būdu, ir po jo seka trečiasis vadinamas užtrynimo sluoksnis, kur naudojant skystesnę masę viskas yra užtrinama ir išlyginama, šis etapas taip pat pilnai rankinis darbas.

Dalį durų angų (gavosi visos, kurios yra laikančiame mūre) pasidariau nutinkuotas, nes nėra aišku kada ir kokios durys bus, gal kažkur bus stumdomos, tad nesinori žiūrėti į nebaigtas angas, o taip pat tai gerina bendrą sandarumą, nes per netinkuotas mūro siūles gali oras įlysti į blokeliuose esančias ertmes ir jomis cirkuliuoti.

Stogas dar neapšiltintas, tad neverta statyti drėgmės rinktuvų, užkūrus krosnelę drėgmė veržiasi pro stogą lauk, matosi net namo išorėje kaip „lipa ji lauk ir teka sienomis” 🙂

Praėjus porai savaičių nuo tinkavimo darbų baigimo pradėjom stogo šiltinimą ir tą pačią dieną išsinuomavau 2 drėgmės rinktuvus, bet apie tai sekančiame įraše.

Taip pat apsišiltinus stogą pradėjau tvarkyti angokraščius, klijuotis oro-garo juostas, visas siūles papildomai tepti oro-garo barjero mastiką, taip uždarant visus kelius orui eiti pro angokraščius. Kaip visada mažoji pagalbininkė pagyviną darbą. 🙂

Paskutinioji dalis apie tinkavimą: tinkuojamų sienų plotas 500kv.m. (kelios sienos nebuvo tinkuojamos), 1kv.m. kaina sutarėme 7.5€ (medžiagos ir darbas), 2€ už razetę, jų buvo virš 100. Darbu likome patenkinti, galime rekomenduoti. Irmantas +370 603 51665

Šioks toks sekančio įrašo Sneak peek: 🙂

5 mintys apie „Sienų tinkavimas.“

  1. Atgalinis pranešimas: Stogo šiltinimas – AEA Namas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *